Thursday, February 1, 2007

My Precious Casanova & Venice


New sem has started and that means i'll be extremely bz since i've decided to take six subjects..opsss...jgn rasa beban(always remember that).As usual...new sem means new resolutions..hehe..let c sampai mane bole tahan..:)..erm..rasa mcm something different plak this sem...pk punya pk..baru tau..my two precious rabbits dah takde...waaa..so sad.My bro has taken them back..i miss them so much!Dulu,kalau kluar je for sure ingat je kt dorang..dah mkn blom...sihat ke tak..erghh..mcm mak ngan anak la plak..but that is the truth..sometimes i miss to feed them & clean their cage..i can't do that anymore!!!!Casanova & Venice...i miss both of u so much!!!

Sunday, January 14, 2007

Hebat Sangatkah Cinta?


Almost 15 days kita menghuni tahun 2007 & byk azam dah ditanam dlm hati.As for me,thn ni saya nk improve my studies,be more strong & be more matured in any decisions i made.Dlm pd tu,ade jgk(frens,relatives & termasuk jgk la mama) yg bertanyakan soalan yg mahal & normal ditanya..ermm..dah ade bf ke?siapa?bla..bla.bla..jawapan saya senang je.."biarlah rahsia"..sebab saya jwb mcm tu biarlah saya sorang je yg tau.And now biarlah saya revealkan jwpn sebenar..pada permukaannya hati saya belum dimiliki dan pada dasarnya sudah dimiliki & at the same time susah utk dimiliki.Kpd yg dah bertanya tu,thanx sbb sudi tanya & sorry sbb jwpn tak memuaskan hati.At the age of 24(coming soon) & sbg seorang perempuan,tipu la kalau saya tak fikir psl serious relationship tp maybe buat masa ni tak jumpa yg betul2 sesuwei.Saya tidak mencari ataupun menunggu cinta tp ermm..ntah la.Skarang ni ramai sgt lelaki yg sweet talker & tak honest and maybe this is one of the reason saya susah nk serious & commit with a guy.Bg saya,bila saya dah commit with someone,biarlah someone tu jd sahabat,kekasih & jg suami.Sbb tu maybe agak lama skit br saya nk serious with someone.Furthermore,nak pilih pasangan ni bukan mcm pilih baju.Tak suka, bole tukar2.Ermm..takkan la age mcm ni pun still nk main2 lg kan..Tapi,takpe.Biarlah lama skit nk jumpa that someone..asalkan someone tu mesti la yg btul2 sesuwei & ade ciri2 yg kite nk.
For me,cinta bukan advantage,hanya previllege.Jadi siapa kata memiliki cinta seseorang tu sempurna?Cinta bukan hak dan jaminan apa2-bahagia atau segalanya.Ada yg kate,saya ni jual mahal or memilih.Ermm..maybe.Jual mahal?Manusia belajar drpd kesilapan,begitu jg saya.Memilih?Itu perlu sbb kalau nk buat suami,takkan nk main grab2 je kan..Org kata,bukan saya yg kata..berkawan biar seribu,berkasih biar satu and for the timebeing,saya lebih suka berkawan drpd berkasih(Teman Tapi Mesra).What i can say now is..hati saya agak tertutup utk bercinta and only time will decide when will i meet that someone.Bukanlah saya sengaja menutup tp i need some time for myself.Once saya sayang someone,insyallah sayang & cinta saya hanya utk dia so,it takes time for me to know & sayang org.Yg penting in a relationship is chemistry and acceptance so,kalau takde these both important elements mmg tak sesuwei la jwbnyer.Eventhough saya blom ade someone but i really enjoy my life with happening frens & family yg understanding.I maybe Alone But Not Lonely(A.B.N.L)!Lately,I kept questioning myself..hebat sgtkah cinta sampai org bercinta bole jd buta?Cinta buta atau manusia yg buta?Errmm..there's one special song i used to listen recently yg jgk byk memberi kesan & membuatkan saya berfikir-Kehebatan cinta by Jamal Abdillah & Francessa Peter.It's a bit jiwang but really meaningful for me.Sesungguhnya cinta sesama manusia hanyalah sementara,tp cinta kpd Tuhan adalah haqiki~wink~

Hatiku masih seperti dulu
Tidak pernah pun berubah cintanya
Adakah engkau masih sepertiku
Yang setia selamanya

Hatiku masih merinduimu
Biarpun kau jauh dariku
Selagi rindu mengusik kalbu
Cintaku masih padamu

Tahukah engkau betapa hebat cintaku
Tanpamu disisi aku keresahan
Tahukah engkau betapa hebat kasihku
Tanpa mu disisi aku kerinduan

Biarpun ombak merubah pantai
Kasihku tak akan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Kau tetap ku nanti

Saturday, January 13, 2007

Cuti-cuti in Penang

Errm..am back to my hometown!masuk ari ni dah 7 hari kat Penang and there're 2 more weeks to go.well,i would say..quite a boring holiday but i enjoyed staying at home & spent my days with my family(quarelling with my sis,listening to my mama's nag & massaging my baba)..last but not least,kene kemas umah!!everyday kene buat the same routine tp saya slalu ingat.."kalau buat something,jgn rasa beban" sebab kalau kite rasa beban,kite takkan enjoy keje tu..so,bear in mind,zurin!!Pape pun,yg penting..kite enjoy!!!!!